Marketingplaats werkt met Drupal

Voor internetproducten maakt Marketingplaats gebruik van het content management systeem Drupal. Voor ZekerWeb heeft Marketingplaats in eigen beheer diverse unieke aanvullende modules ontwikkeld.

Marketingplaats heeft voor Drupal gekozen omdat het een open systeem is en als enige kan worden aangepast aan de specifieke wensen van onze ontwikkelaars en onze klanten. Door gebruik te maken van Drupal zijn de mogelijkheden voor de dienstverlening onbegrensd. 

Drupal

Drupal is een open source platform en wordt gebruikt voor miljoenen websites en applicaties. Het platform wordt onderhouden en doorontwikkeld door een community van meer dan 1.000.000 gebruikers en 26.000 developers. Marketingplaats BV maakt deel uit van de groep webdevelopers.

Historie Drupal

In 1999 begon Dries Buytaert met de ontwikkeling van Drupal als een berichtenbank. Binnen een jaar raakte meer mensen geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het platform en zo ontstond het open source project. Enkele bekende Nederlandse sites die met Drupal gemaakt zijn: rtlnieuws.nl, spitsnieuws.nl, intermediair.nl, 24kitchen.nl, ncrv.nl en consuwijzer.nl